EFT

Taká malá úvaha nad hodnotou cloveka

TAKÁ MALÁ ÚVAHA NAD HODNOTOU ČLOVEKA

Podľa védickej astrológie narodená so Saturnom v prvom dome, je mojou (dúfam, že nie) večnou témou hľadanie sebalásky a sebahodnoty v kontraste so životnými prekážkami.

Spoločnosť nás naučila svoju hodnotu odvodzovať od vonkajších vecí, od toho, či máme v škole jednotky, ako sa nám darí v práci či iných aktivitách, či máme partnera, či nás majú iní ľudia radi, či máme dosť peňazí, nové Lamborghini či značkové čižmy a koľko máme FB followerov. Porovnávame sa, ako na tom stojíme v kontraste s ostatnými. To nás núti vyvíjať strašne veľké úsilie si toto všetko zabezpečiť.

Pritom tieto veci vôbec nepotrebujeme.

Je veľmi rozšíreným mýtom myslieť si, že AK BY SME BOLI "OK", TAK BY SA NÁM VŠETKO DARILO. Alebo aspoň skoro všetko :) Vonkajšie okolnosti nie sú potvrdením našej vlastnej hodnoty.

Pravdou je, že nech vonkajšie okolnosti vyzerajú akokoľvek čierne či biedne, nič sa nám nedarí, je to len niečo, čím sme si mali prejsť, aby sa náš vnútorný diamant obrúsil. Možno nás to núti pozrieť sa na svoje strachy, oprášiť pokrivené presvedčenia, hľadať nové cesty a načúvať vnútornému hlasu.

Nie sme súčtom prekážok na ceste, prehier, nepodarených manželstiev, vrások na tvári a nuly na účte. Vždy je tam prítomná naša čistá podstata, naša esencia, naša jedinečnosť.

VŠETKY naše vlastnosti, skúsenosti a rozhodnutia mali byť presne také, aké boli. Ich súčet prináša tomuto svetu JEDINEČNOSŤ. Keby sme mali byť všetci rovnako dokonalí, tak by sme boli.

Dokonalosť však v sebe nenesie život, tú úžasnú príležitosť, keď sa stretnú dva odlišné svety a ich prienikom vznikne tretí. Presne takí, akí sme, prinášame svoj jedinečný DAR.

Ja som si všetkými prekážkami mala prejsť práve preto, aby som si dokázala uvedomiť túto pravdu (a odovzdať ju ďalším): JE JEDNO, ČO SA V MOJOM ŽIVOTE DEJE, NEMÁ TO ŽIADNY VPLYV NA MOJU HODNOTU.

Či už sa Vám vo Vašich problémoch práve teraz darí alebo nedarí nájsť vyšší zmysel, táto pravda platí aj pre Vás.

S láskou,
Michaela

PS: Jeden večer som sa v predstavách hrala a dávala som všetkým ľuďom to, čo potrebovali. Dávala som im priehrštia peňazí, mohli prísť, koľko krát chceli. Videla som ich spokojných. Prepadla ma pochybnosť: Čo s tými, čo nemajú dosť, čo potrebujú viac a viac, aby si mohli dokázať svoj status, svoju hodnotu? A vtedy som uvidela, ako sa táto potreba sama rozplynie. Môžu mať palác, ale nebudú lepší ako tí čo majú malú chalúpku - pretože palác môže mať predsa každý. A tak sa táto potreba "mať viac ako ostatní" úplne rozpustí.