EFT

Odpustenie z hlbky srdca - cvicenie

Odpustenie z hlbky srdca - cvicenie


autor: Liečenie duše, 4. novembra 2012 o 18:30 ·
My všetci si nesieme spomienky s horkou príchuťou na to, čo sme mali spraviť, či nespraviť, na slová vyslovené, či nevyslovené. A všetci si nesieme rany – niektoré ľahšie, iné ťažšie, spôsobené druhými ľuďmi. Prenášaný hnev či ľútosť pôsobí v našich životoch ako brzda, brzda k životu plnému a šťastnému. Hojivý balzam odpustenia môže priniesť mier zranenej duši. V srdci nie je miesto pre hnev a lásku. Jedno z nich musí ísť.

Často je náš záujem odpustiť úprimný, prijatý hlavou, ale srdce akoby nevedelo odpustiť. Je to preto, že sa cíti zranené a odpustením by zradilo samé seba a bolesť čo cíti. Nasledujúce cvičenie Vám môže pomôcť dokončiť a uzavrieť určitý príbeh vášho života, ktorý už nepotrebujete v sebe niesť a dookola prehrávať.

Skúste si predstaviť niekoho, komu máte niečo odpustiť. Položte si otázku: Čo je to, čo potrebujem, aby sa stalo, aby som tomuto človeku mohol skutočne odpustiť? A potom si predstavte, že sa to stalo. Že povedal, prepáč, že povedal, že sa mýlil, že povedal, že je mu to ľúto, že vám ublížil .... Už to je, už sa to stalo. Už je všetko tak, ako ste to potrebovali mať. Nalaďte sa na túto krásnu energiu pokoja v srdci. A teraz odpustite tejto osobe z hĺbky srdca. Odpustite jej jej nedokonalosť, jej bolesť a strach, ktoré ju nútili konať v rozpore s vašim dobrom.

Niekedy vnímame odpustenie ako dar človeku, ktorému odpúšťame. V skutočnosti je to hlavne dar pre nás samotných. Uvoľníme si ťaživú energiu, ktorá len priťahovala podobnú horkosť. Vytvoríme si tak voľný priestor, ktorý môže nasiaknuť niečím novým, čarovným a rozžiariť nás.

Odpustenie uvoľňuje dve bremená
Jedno nesené tým, komu má byť odpustené
jedno nesené tým, kto odpúšťa