EFT

Chcete rozvíjat svoju intuíciu? Budte "nerozumní"

Chcete rozvíjat svoju intuíciu? Budte "nerozumní"

autor: Liečenie duše, 19. októbra 2011 o 22:16

Často sa ľudia sťažujú, že nemajú žiadnu intuíciu. Dobrá správa je, že intuíciu máme k dispozícii všetci, iba ju nie vždy vieme používať. V čom je teda kúzlo?

Intuícia je rozhodovanie sa na základe pocitu a nie na základe rozumu. Rozum pracuje len s informáciami, ktoré máme vo vedomí na základe našich skúseností. Intuícia sa napája na zdroj, vníma všetky okolnosti o ktorých ani nevieme, môžeme ňou vnímať budúce dôsledky našich rozhodnutí. Takže čo si pri rozhodovaní vyberiete?

Od malička sme učení spoliehať sa na rozum. K tomu dostávame výbavu rôznych inštrukcií, ako sa správať za konkrétnych okolností. Problém nastáva, keď pocit hovorí niečo iné ako rozum. Napadol ma nie veľmi veselý príklad z môjho detstva, keď za mnou do vchodu kde sme bývali, vošiel podozrivý chlap. Moja intuícia mi hovorila: "Nechoď s ním do výťahu!", môj rozum mi hovoril, že je to detinské a neslušné, utekať pred niekym po schodoch. Vtedy som poslúchla rozum a som rada, že sa to skončilo len psychickou ujmou po tom, čo dotyčný stlačil suterén. Brrr.

Jedna moja účastníčka kurzu, ktorá sa rozhodla ísť na oslavu napriek tomu, že sa jej veľmi nechcelo ... skončila s autom mimo cestu - auto zničené, ona našťastie bez škrabnutia. Príkladov sa dá nájsť mnoho, skúste si nájsť vlastný.

Aj keď sa rozhodnete svoj vnútorný hlas nepočúvnuť, aj tak dostanete potvrdenie, že vaša intuícia funguje a že vás viedla správnou cestou. Buď sa vám stane niečo nepríjemné alebo zistíte, že ste niečo robili úplne zbytočne.

Začína to vyzerať jednoducho. Jediná zložitá vec na tom je DôVEROVAŤ vlastnému pocitu a riadiť sa ním. Prestaňte toľko vsádzať na svoj rozum :) Intuíciu si môžte trénovať. Keď robíte nejakú voľbu, vypnite rozum a len vnímajte energiu jednotlivých možností. Ktorá sa vám zdá jasnejšia či farebnejšia? To je tá pravá voľba. Napr. skúste ísť do práce inou cestou, nie tou najkratšou. Ktorá ulička sa vám viac pozdáva? A možno sa tak vyhnete havárii či zápche.

Čím viac sa budete intuíciou riadiť, tým viac budete podporovaní a vedení vesmírom. Vesmír chce pre nás len to najlepšie, tak nedovoľte rozumu, aby vám to odoprel.